dinsdag 10 februari 2009

Covertekening Kopsterk

Rechts aan de zijkant kunnen jullie de covertekening zien van Kopsterk, het vijfde deel uit de Voetbalgoden serie. De kleuren zijn nog niet zoals het wordt, maar je kunt wel al een beetje zien waarom het boek KOPsterk gaat heten.
Nu nog even geduld tot de zomer.

Voorwoord Hoog Spel

Ook voor Hoog Spel, het tweede deel in de Hockeytweelingserie, heeft Tom van 't Hek het voorwoord geschreven. hier kunnen jullie het vast lezen.

Bij het uitkomen van De Verdwenen Stick sprak ik nog de hoop uit dat dit weliswaar het eerste, maar hopelijk niet het laatste deel van de reeks zou worden.
Verrast was ik echter toch dat zo snel het verzoek voor een nieuw voorwoord kwam. Hulde dus dat in een tijd waarin de kinderboekenmarkt overspoeld wordt met aanbieders, de hockeyreeks haar plaats reeds gevonden heeft.
Hoog spel is de uitdagende titel. Hoog spel is een prachtige titel, omdat dit in de edele hockeysport over het algemeen verboden is. De vraag is echter altijd of het wel hoog spel was. Interpretaties lopen daarover uiteen, de grens van wat je hoog spel noemt varieert nog wel eens . Kortom veel ruimte voor verbeelding, het belangrijkste ingrediënt voor een jeugdboek.
Een jeugdboek waarin de auteur er andermaal in is geslaagd om, vanuit het herkenbare leven van alledag, een boeiend en spannend verhaal te maken. Juist in dat herkenbare van alledag zit hem de kracht. Niks geen opsmuk, niks geen verzinsels, maar subtiel vanuit het dagelijks herkenbare bestaan wordt de spanning opgebouwd en naar het plot toegewerkt.
Ik heb andermaal gemerkt dat het boek voor ouders net zo spannend is als voor kinderen. Het leest in een adem uit. Met spanning als hoofdelement, maar dat, afgewisseld met de glimlach der herkenning, maakt het zo aangenaam.
Kortom voor jullie ligt andermaal een prachtig (hockey) boek. Lees het met plezier!
En ik spreek de hoop uit dat je, net als ikzelf, als je het boek uit hebt maar één wens over houdt.
Ik hoop dat deel 3 snel uitkomt!!!!!

Tom van ’t Hek is 221-voudig hockeyinternational en presentator van de sportradioprogramma’s NOS Langs de Lijn en Radio Tour de France.