woensdag 25 juni 2008

Allsports Academie

Het allereerste deel in de serie over de Allsports Academie zal in januari uitkomen en Valse Start heten. De cover van het boek vinden jullie tussen de afbeeldingen hiernaast.

Na de zomervakantie opent de Allsport Academie haar deuren. Iedere jonge sporter droomt ervan hier zijn of haar studie te mogen combineren met topsport. Zo ook Danny en Daphne. Twee jeugdige sporttalenten uit twee totaal verschillende gezinnen.
Danny blinkt uit in basketbal, maar vecht daarnaast ook tegen het milieu waarin hij leeft. Omgeven door de harde wereld van een achterstandswijk en de daaraan gekoppelde criminaliteit, houdt basketballen hem op de been.
Daphne is kanshebster bij de nationale kampioenschappen op de 800 en 1500 meter hardlopen. Zij groeit beschermd op in een liefdevol gezin en kan zich zorgeloos richten op de leuke dingen in het leven.
Beiden hebben, om verschillende redenen, de entreetest op de Allsport Academie gedaan. Danny gelooft er niet in omdat ze voor zo’n dure opleiding geen geld hebben, maar laat zich overhalen door de baas van zijn moeder. Daphne droomt van een carriere als atlete met als einddoel de Olympische Spelen.
Als het levenspad van Danny en Daphne elkaar kruist en de gevolgen daarvan hen lijnrecht tegenover elkaar zet, lijkt voor beide de droom van de Allsports Academie uiteen te spatten.
Alleen samenwerking kan hen nog redden. Maar of ze dat op tijd beseffen………?

Geen opmerkingen: