woensdag 25 juni 2008

Blessuretijd

Blessuretijd is alweer het vierde deel waarin de belevenissen van Stijn en Storm worden verteld.
Vlakbij het veldje waar Stijn en Storm altijd voetballen, staat een villa. Sinds kort is deze onbewoond. Er schijnen mysterieuze dingen te gebeuren daar en niemand wil er meer wonen. Stijn laat zich door Storm overhalen om er een kijkje te nemen. Ze vinden aanwijzingen van lang geleden, maar dat is niet het enige wat in de villa rondspookt. Als Storm zijn nieuwsgierigheid niet kan bedwingen en nader onderzoek wil doen, wil Stijn zijn vriend niet in de steek. Dit betekent het begin van een spannend avontuur. Stukje voor stukje proberen ze het mysterie, dat rondom de lege villa hangt, te ontrafelen, wat niet zonder gevaar gaat.
Sinds dit seizoen spelen Stijn en Storm in de jeugd van Kick ’69. Als snel komen ze er achter dat de concurrentie moordend is en ze niet zomaar even in het hoogste elftal terechtkomen. Ze moeten er letterlijk en figuurlijk voor knokken. Hun nieuwe ploeggenoten staan hun plekje niet zonder meer af.
Daarnaast verdedigen ze ook nog eens de kleuren van hun school in het schoolvoetbaltoernooi. Stijn en Storm nemen hun schoolvrienden op sleeptouw en ze komen zelfs in de halve finale. Maar als blijkt dat hun concurrenten bij Kick ’69 de tegenstanders blijken te zijn, weten de jongens dat het een zware wedstrijd zal worden. Ondanks de aanmoedigingen van de hele school staat het elftal op de rand van uitschakeling.
Het nationale elftal speelt de laatste kwalificatiewedstrijd voor het wereldkampioenschap voetbal. Ze moeten winnen om zich te plaatsen. Maar Bert is hopeloos uit vorm en het is nog maar de vraag of hij opgesteld zal worden. Stijn en Storm volgen hun held op de voet en zoeken naar een mogelijkheid om hem weer in vorm te krijgen. Of dat lukt?
En dan is daar ook nog Femke, die zich op een manier gedraagt zoals Stijn niet van haar gewend is. Hierdoor dreigt een definitieve breuk. Als dat maar goed gaat.

Geen opmerkingen: