donderdag 2 april 2009

Nieuwe serie

Tegelijk met Kopsterk komt er een nieuwe voetbalserie uit voor de leeftijd vanaf zeven jaar. Kief, de goaltjesdief gaat de serie heten. De afbeelding van de cover staat hiernaast.

Achter op het boek staat het volgende:

Daan Kiefsma, die door zijn vrienden Kief wordt genoemd, is bezeten van voetballen. Maar hij gaat verhuizen en moet zijn oude, vertrouwde omgeving inruilen tegen een nieuwe. Dat betekent onder andere een nieuwe school én een nieuwe voetbalclub, en dat valt niet mee. Bij zijn voetbalclub zitten de jongens niet echt op hem te wachten, maar gelukkig speelt ook Melissa in het team. Zij is erg aardig voor Kief. Op school wordt hij door de andere jongens met de nek aangezien omdat hij niet bij hun club voetbalt. In zijn klas zit ook Susan. Die is wél leuk, en thuis heeft ze een poes die op het punt staat kleintjes te krijgen. Als blijkt dat Kief in de eerste wedstrijd bij zijn nieuwe team meteen tegen zijn klasgenoten moet voetballen, stijgt de spanning.

Kief de goaltjesdief is het eerste deel in de voetbalserie ‘Nieuwe Club’. Deze reeks is bedoeld voor lezers vanaf 7 jaar. Een ideaal opstapje dus naar Gerard van Gemerts successerie ‘De Voetbalgoden’.

Geen opmerkingen: